Telefonkártyák – a brazil légierő

Mindenkinek be kell látnia, hogy a brazil szárazföldi erőket népszerűsíteni hivatott telefonkártyás posztot értelemszerűen követnie kell egy légierős testvérposztnak, aminek most jött el az ideje.

Nem állítom, hogy a Força Aérea Brasileira a világ élvonalába tartozik, de vannak nála szánalmasabb légierők is – és most kegyeleti okból nem nevezek meg egyet sem.

Lássuk tehát azt a kilenc kapcsolódó kártyát, ami a bloggazda gyűjteményében lapul.

A P-95, Bandeirante fantázianevet viselő brazil gyártmányú felderítő gép a 2/7-es Légi Járőrcsoporthoz tartozik.

A bandeirante-k voltak a brazil úttörők (felfedezők, pionírok), akik a XVII.-XVIII. századokban feltérképezték a földrésznyi országot.


Az Amazóniai 1/9-es Légi Csoporthoz tartozik ez a C-115 Buffalo (brazilul: Búfalo) szállítógép, ami eredetileg kanadai gyártmányú.

A “Bölény” nagyon megbízható, de lomha repülőgép, amely háromfős legénységgel elképesztően rövid le- és felszállópályát igényel.

Azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnunk a négymotoros, C-130 Hercules szállítógépet.

A család több, mint ötven éve szolgál, 50 ország hadseregében lelhető fel, és ez mindent elmond, azt hiszem.

Ez itt az 1. számú Csapatszállító Osztályhoz tartozik.


Egy másik örökérvényű érték: a KC-137 szállítógép, amely légi utántöltést is tud abszolválni, ha muszáj.

Erről mindenki tudja, hogy a Boeing 707-es katonai változata – ha lehet ilyet mondani.

Az itt látható a 2/2-es Szállítóosztályhoz tartozik.

A lusta szállítógépek után jöjjön egy vadász, méghozzá a Mirage, amelynek brazil barátaink – meglepetésemre – az F-103 típusjelzést írták a neve mellé.

Nem vagyok repülő-fan, úgyhogy megköszönnék egy magyarázatot erre az F-103-ra, amit (bevallom) még nem hallottam.

Ami nem nagy szó, elismerem…


Akkor a sok merevszárnyú után jöjjön egy helikopter is: a Super Puma, amely itt a CH-34-es megkülönböztető jelzést kapta.

Európai keblünk dagadhat, hiszen eredetileg a Super Pumákat az Aérospatiale, majd az Eurocopter gyártotta.

Egy kicsike visszatekintés a múltba: a kártyasorozat részét képezi a második világháborús veterán gép, a Republic P-47 Thunderbolt, becenevén a Jug (köcsög?).

Nem igazán tudok visszaemlékezni, hogy a brazilok mit vitézkedtek a második világháborúban, mindenesetre vadászgépük akkor is volt.

Ezek itt a T-27-es típusjelzésű, kétüléses Tucano-k, amelyek leginkább gyakorló gépekként a Légierő Akadémiájának állományában keserítik a pilótanövendékek életét.

A tucano (tukán, vagy borsevőmadár) egy szárnyas, amely Brazília őserdeiben él és karakteres nagyságú csőréről ismerhető fel. Ramphastidae – tukánfélék.


És az utolsó, mára rendelt darab egy F-5 Tiger vadászgépet ábrázol, amely az 1. számú Vadászosztályhoz tartozik.

Az Apokalipszis most egyik jelenetében ilyen gépek szórják meg napalmmal a csatateret.

De nem ezért szeretjük.

És zárásként nem marad más hátra, mint a brazil légierő felségjelzését idetenni, csak hogy ismerjétek fel, ha egyszer a riói karnevált követő álmos reggelen ott sétálnátok a Copacabana homokjában, s egy erőteljes zúgásra lennétek figyelmesek a fejetek fölött.

Na, ha ezt látjátok a gépen, akkor jó helyen jártok: igen, ez Brazília!

 

11 hozzászólás

 1. proletair — 2012-10-08 09:54 

Zsír! Végre röpcsik:)

A Buffalo kanadai jelzése kevésbé ismert, az amerikaiak C-8 néven használták.

Sajna a Mirage F-103-as jelzéséről nem találtam magyarázatot, mondjuk így, vannak országok, ahol szeretnek maguk nevet adni a szerzeményüknek. Az argentin légierőben a Mirage Dagger névre hallgatott.

A T-27 Tucano érdekessége, hogy egy Kovács József nevű mérnök tervezte. (Az igazi szégyen az, hogy erről a tényről a magyar nyelvű wikioldal sem tesz említést)

A P-47-ről ezt írja a wiki: P-47 Thunderbolt, also known as the “Jug” (because it was shaped like a squatted liquor jug, although the British incorrectly assumed it was short for “juggernaut”)
A Brazil Expedíciós Erők állományába tartozó légi csapatok kapták először. Amúgy ha nem is egy SS alakulat módján, de részt vettek a második világháborúban.

Az F-5A első neve Freedom Fighter volt, ez lett az alapja az F-5 Tiger vadásznak. Az Apokalipszisben is F-5A szórt napalmot. A két gép közti különbséget csak a magamfajta repülőfetisiszta kötekedő csimpánz veszi észre.

 2. tiboru — 2012-10-08 09:57 

@proletair:

Köszi a kiegészítéseket. Tudtam, hogy számíthatok a veteránokra :-)

 3. proletair — 2012-10-08 10:10 

@tiboru:

Ó, igazán semmiség:)

Amúgy az F-103-ra talán az lehet az egyik megoldás, hogy a telefonkártyákat is elnézve a brazilok követik az amerikai terminust, és hasonlóan nevezik el a gépeiket. P mint Patrol, (a P-95 tengeri járőrgép is) C mint Cargo, H mint Helikopter, T mint Trainer, F mint Fighter… Na ebből lógna ki a Mirage. De hogy miért pont F-103… Egyelőre rejtély.

 4. professzorpizka — 2012-10-08 11:56 

Egyszerűen arról van szó, hogy a legtöbb NATO tagállam követi a szabványos amerikai megjelölését a gépeknek, míg egyes nem NATO-tag államokban hajlamosak fenntartani saját nómenklatúrát, valszeg azért mert a Nómenklatúra Főosztályt sajnálják feloszlatni. Ékes példái ennek a svédek, ahol minden rakéta például Rb-vel kezdődő típusnéven fut, amely a “Robot” szó rövidítése. Svédül ez annyit tesz: natúr fenyő komód, praktikus Hökkenmokk fiókrendszerrel.

Alighanem a braziloknál is arról van szó, hogy megvették a Mirage-okat, és akkor hozzáláttak, hogyaszongya, a 10-es kategórián belül a 3. típusunk…

A brazil Jug-ok az olasz fronton láttak el vadászbombázó feladatokat, volt egy pár légi győzelmük is de főleg mozdonyszétlövésben jeleskedtek. A helyi nemzeti büszkeség része, hogy harcoltak a jó oldalon.

 5. tucano — 2012-10-08 12:14 

Természetesen megnyerték a 2. világháborút. Legalábbis minden szorgos kisgyermek ezt tanulja a suliban. A valóság pedig az, hogy bár a németek kis híján maguk mellé állították a brazilokat, ehelyett az amik lefizették őket. Először Natalban épült repülő és mindenféle tengeralattjárók elleni harchoz szükséges eszközzel ellátott bázis. Majd be is vetették a brazilokat Monte Cassinonál, pont úgy, ahogy igazi fegyvertárshoz illik, tehát udvariasan előreengedték őket a rohamnál és borzasztó veszteségeket szenvedtek.

 7. zigzag — 2012-10-08 12:53 

Az F-5-ösről annyit, hogy Joe bácsi kimondottan export vadászgépnek tervezte anno. Olyannyira másodosztályúnak sikerült (mert az első osztályú masinákat az USA nem adta el), hogy alig kellett valakinek. Aztán újraszámolták a projektet, szépen feljavítottak minden jellemzőt, és csak aztán sikerült piacra dobni úgy, hogy vettek is belőle. Osztrák sógoréknál is szolgáltak levetett svájci F-5-ösök miután a J-35-ösök kirohadtak alóluk és meg nem érkeztek még a Eurofighter Tiger-ök.

 8. zigzag — 2012-10-08 12:55 

@tucano: harctéri udvariasság :D :D :D

 9. pancer1 — 2012-10-09 10:01 

@tucano:
” Majd be is vetették a brazilokat Monte Cassinonál, pont úgy, ahogy igazi fegyvertárshoz illik, tehát udvariasan előreengedték őket a rohamnál és borzasztó veszteségeket szenvedtek.”

Üdv. Erre a brazilok Cassinónál-dologra valahogy nem emlékszem. pedig sokat olvastam ezekről a csatákról. Voltak benne lengyelek nagy veszteséggel, franciák(arabok), az US Army 36.texasi hadosztálya, meg brit-indiai csapatok. De brazilokról sehol semmi. Tudnál erről írni? (meg más brazil fegyveres témáról is? jók az eddigiek)

 10. tiboru — 2012-10-09 10:51 

@pancer1:

Itt írnak a brazil expedíciós erőről:

http://en.wikipedia.org/wiki/Brazilian_Expeditionary_Force

Igaz, itt a Monte Castello-i csata szerepel (egyebek mellett), Monte Cassinóról nincs szó.

 11. pancer1 — 2012-10-09 11:31 

@tiboru:
Kösz, ez egész jó kis írás. Azért ott voltak, és nem csak malmoztak.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.